Siz de tatlılarda muz tadını sevenlerdenseniz, üstelik pratik bir tarif arıyorsanız bu tarifi muhakkak denemelisiniz. Kolay muzlu pasta tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
20 adet kakaolu bisküvi
2 adet muz
BEYAZ KREMA
1,5 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
ÜZERİNE
100 gram ince çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI
Yumurta sarıları, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresine koyun. Bir çırpıcı eşliğinde karıştırdığınız harca elenmiş un ve mısır nişastasını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırptığınız krema harcını ocağa koyun. Sürekli olarak karıştırmaya devam edin, kısık ateşte biraz koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan kremayı aldığınızda, mikser ile çırpıp, hızlıca soğumasını sağlayın.
Muzları ince ince dilimleyin ve ortadan ikiye kesin. Porsiyon olarak hazırlayacağınız pasta için bir adet kakaolu bisküviyi servis tabağına koyun. Üstüne bir yemek kaşığı kadar kremayı sürün. Sığdığı kadar muz dilimini de içine dizin ve sonra üzerine bir kat bisküvi koyun. Bir kat bisküvi bir kat krema olmak üzere dört katlı olacak biçimde hazırlayın. Kalan kremayı da üzerine sürüp kaplayın. Son olarak üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpin. Arzuya göre muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Dolaba soğuması için koyun ve soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!