Mutfakta bir usta olmak bazı tüyoları diğerlerinden önce bilmek demektir. peki, nedir bu mutfak tüyoları...
Kuru fasulye, nohut benzeri bakliyatları pişirirken haşlama suyunun üstünde toplanan beyaz köpükleri sıyırıp atarsanız daha az şişkinlik yapacaktır.
Yumurta haşlarken suya bir parça karbonat katarsanız, yumurtalarınızı rahatça soyabilirsiniz.
Börek yaparken içine pırasa, ıspanak benzeri sebzeler ekleyecekseniz, malzemelerinizi evvelden hafifçe unlamanızda yarar var. bu şekilde böreğiniz çok sulu olmaz.
Kek hamuruna birkaç damla limon suyu katarsanız, sitrik asit nedeniyle kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha çok kabarır.
Daha yumuşak ve lezzetli makarnalar için, pişirirken su yerine süt tercih edebilirsiniz.
Soğanı doğramadan evvel buzlukta ya da buzlu suda dinlendirirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktır.
Çok acı biberleri doğramadan evvel ellerinizi azıcık zeytinyağıyla ovarsanız, acının parmaklarınızda kalmasını engellemiş olursunuz.