Hem pratik hem sağlıklı yöntemlerle, mutfakta nasıl hızlı olunur? İşte gününüzü kurtaracak öneriler.
MUTFAKTA YAPILMAMASI GEREKENLER
- Çiğ olan ve dondurulan sebzeler besin değerini kaybeder. Pişirdikten sonra iyice soğutmaya bırakınız ve birkaç saat buzdolabında kallıp sonra buzluğa atınız.
- Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına özen gösteriniz. Hava aldırmaktan sakınınız. Buzluk poşetlerinin havasını aldıktan sonra ağzını sıkıca bağlamanız gerekmektedir. Etlerde soğuktan kaynaklı yanık izi gördüğünüzde yemeyiniz.
- Meyve, sebze, bulgur, pirinç gibi besinleri plastik kap yerine geniş cam veya ahşap kavanoz- kase içlerine koyabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.