Kremalar, hazırladığımız yemeklerin lezzetini arttıran bir gıda. ancak kalori oranının yüksek olduğu için yerine kullanabileceğiniz bazı gıdaları derledik.
Yağ miktarı ve kalori hesabı yapanlar için yemek kremalarına alternatif olarak kullanılabilecek gıdaları sizin için derledik.
Bir kutu hindistan cevizi sütünü buzdolabında sertleşene kadar soğutun ve bir kasenin içine dökün. kasenin altında kalan kısımları kullanabilirsiniz.
Buharlaştırılmış süt. konserve olarak satışı yapılan bu sütü krema olarak kullanabilirsiniz. fakat buharlaştırılmış sütün diğer kremalara oranla daha tatlı olduğunu bilin.
Süt ve tereyağı
1 bardak krema yapmak için erimiş tereyağın ¼ ünü, ¾ bardak süt ile birleştirin.
Krem peynir. yapacağınız tatlının kremasını yaparken bir kaba eşit oranda krema ve krem peynir koyun. böylece kremanın kıvamı daha da yoğun olacaktır.
Yağ ve günlük süt. 2/3 bardak günlük sütü 1/3 bardak erimiş margarini bir arada kullanın.
Tofu. krema yapmak için bir bardak tofuyu püre yapın. püre halindeki tofuyu sadece kremada değil, soslarda da yiyebilirsiniz.
Kaju kreması. 1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bırakın. kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ilave ederek çırpın. pürüzsüz hale gelene dek bu işlemi sürdürün ve gece boyunca buzdolabında bekletin.