Patatesli muska böreği hem gözünüze hem midenize hitap edecek. İşte patatesli muska böreği için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…
MALZEMELER
- 4-5 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
İç malzemesi:
- 2 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
NASIL YAPILIR?
Öncelikle patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp soyduktan sonra tereyağını ve baharatları üzerine ekleyerek iyice ezin ve pürüzsüz bir kıvam haline getirin. Derin bir kabın içerisine sıvı yağı, maden suyu ve 1 kaşık unu ekleyerek iyice çırpın. Yufkaları tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Her bir şeride hazırladığınız karşımdan sürün. Daha sonra patates harcını da içerisine ekleyerek muska şeklinde katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığınız börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz çörek otu ile haşhaş serpiştirin. Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun…