Cevizli tarçınlı kek anneler tarafından kışın oldukça fazla yapılmaktadır. Anneler çocukları için hem faydalı hem de besleyici olan cevizli tarçınlı keki gelin birlikte yapalım.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)
YAPIMI
Öncelikle havuçlar güzelce temizledikten sonra rendelenme işlemine başlayın. Havuçların suyunu kekin içerisine aktarmayın.
Derin bir kaba aldığınız yumurta ve şekeri üstü köpük oluncaya kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpma kabına ekleyerek karışmaya devam edin.
Hamurun cıvıklığına göre un ekleyin.
En son havuç ve tarçını koyduktan sonra bir kez daha karıştırın.
Kek kalıbını önceden yağlayarak dolaba koyun. Karışımı kek kalıbına koyun.
180 derecede önceden ısıtılan fırına keki koyarak pişirmeye başlayın. İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın. 45 dakika sonra keki fırından çıkartabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.