Tatlı tercihini sütlü tatlıdan yana kullanmak isteyen vatandaşlar kadayıflı muhallebi tarifi araştırmasına başladı. Yapılışının kolaylığı ve lezzeti ile tercih edilen kadayıflı muhallebi tarihi haberimizde yer almaktadır
Muhallebili kadayıf tarifi için malzemeler
200 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
Muhallebilisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Muhallebili kadayıf yapılışı
Kadayıflar küçük küçük olacak şekilde doğranır ve geniş bir tavada tereyağ eritin içerisine şeker ve kadayıf eklenerek kısık ateş içerisinde kadayıflar kızararak kavrulur. Son olarak içerisine fındık atılır ve soğumaya bırakılır. Kremanın hazırlamasında ise tencerenin içerisine süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve vanilya eklenerek çırpılır. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra tencerenin altı kapatılır. Krema soğuduktan sonra toz şanti ilave edilerek 5 dakika süre içerisinde mikser ile çırpılır. Krem çok katı olursa az süt eklenir ve kıvamı açılır. Kupların içerisine kadayıf ve üzerine muhallebi konularak 3-4 saat boyunca dolapta soğumaya bırakılır.