Özellikle çay saatlerine çok yakışacak, çıtır bir börek tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Enfes tadına herkesin bayılacağı bu böreği yapmak biraz zaman alabilir fakat tüm uğraşlara değen bir tarif. İşte harika muhacir böreği tarifi...
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1, 5 su bardağı su
Yarım kaşık tuz
Un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı;
400 gram kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Aralara Sürmek İçin;
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin;
Sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
YAPILIŞI
İlk olarak hamur için ayarlanan malzemeler ile hamuru yoğuruyoruz ve 20 parça olarak bölüyoruz. Böldüğümüz hamurlar cevizden sadece biraz büyük olmalı. Ardından bu parçaları düz bir zeminde tek açıyoruz. Tabak büyüklüğünde açtığımız bu hamurların aralarını yağlıyoruz ve üst üste ekliyoruz. 10 parçayı üst üste getirince, bir merdane ile hepsini güzelce açıp, oklava ile iyice inceltiyoruz. Hamuru, yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine koyuyoruz
Öncesinde hazırladığımız iç harç malzemelerini ocakta yaptıktan sonra, açtığımız hamurun üstüne ekliyoruz. Kalan 10 parça hamuru da aynı biçimde aralarını yağlayarak açalım ve harcı üstüne koyalım. Son olarak ortasına su bardağı koyup bastırarak kesiyoruz. Üatüne yoğurt ve yağlı karışımı sürüyoruz. Dilerseniz yumurta da tercih edebilirsiniz. Bu biçimde fırında 180 derece alt ve üst ayar açık olarak 50 dakika kadar pişirelim. Üstü güzelce kızarınca çıkarıp, üstüne nemli bir bez sererek kurumasını bekliyoruz. Afiyet olsun...