Gündüz kuşağı programlarının kraliçeleri olarak adlandırdığımız müge anlı, esra erol ve daha birçok sunucunun faili meçhul cinayetler, kaçırılma, kayıp, ihanet gibi birçok konuyu ele aldıkları reality showlarının herkesi ekrana kitlediği bir gerçek.
Gündüz kuşağı programlarının kraliçeleri olarak adlandırdığımız müge anlı, esra erol ve daha birçok sunucunun faili meçhul cinayetler, kaçırılma, kayıp, ihanet gibi birçok konuyu ele aldıkları reality showlarının herkesi ekrana kitlediği bir gerçek.
Bıkmadan, sıkılmadan türkiye'nin gerçekleriyle onlar stüdyoda bizler de ekranın diğer tarafında yüzleşiyoruz. merak duygumuzu epey de tatmin ediyorlar... aklınıza gelmesi güç olayların çözüme kavuştuğu bu programlarda bizler hep yansıtılan tarafını izledik. ekranda görünen bir yana şimdi sizlere bu showların perde arkasında neler döndüğünü anlatacağız.
Çoğumuz karambole bu olayların çözüldüğünü zannetsek de arka tarafta oldukça profesyonel insanlar çalışıyormuş. istihbarat ekibi, saha muhabirleri, ihbar ekibiyle birlikte emekli polisler de vakaların çözümünde büyük rol oynuyorlarmış.
Özellikle ekipte çalışan polis ve haber müdürü gelen ihbarları değerlendirip en basit, en kolay çözülebilecek olaylara saha muhabirlerini yönlendiriyorlarmış. bu ekipler, adeta bir polis departmanı gibi çalışarak bazen polislerin atladıkları detayları görüp olayı çözüme kavuşturuyormuş. gazetecilik mezunu bu insanlar büyük bir titizlikle konuyu ele alıyormuş.
Kayıp ve kaçırılma olaylarında her ne kadar bu programlar "kadın programı" olarak görünse de ihbar edenlerin çoğu erkekmiş. bu tarz olayların da faydası oluyormuş programa çünkü çözümü kolay vakalar bunlar sonuçta ama cinayet, ensest, yasak aşk kadar da ilgi görmüyor günümüz dünyasında.
Muhtarlar vakaların çözülmesinde kilit noktaymış. mahallesini tanıyan bir muhtar, ekibin her şeyi çözmesine yardımcı olabiliyormuş. saha çalışanlarının karşısına kısa bir sürede bütün bilgileri yığıyorlarmış. adeta muhtarlar da dedektif yardımcısı gibi çalışıyormuş. belgeselde de söyleniyor aslında vatandaş bu çözme işinin de bir parçası. saha muhabirinin ya da haber müdürünün yaptığı şey doğru bilgilerle doğru yerde olmak.
İnsanlar bu tarz programlarda çok rahat konuşabiliyormuş. polise asla tek bir kelime bile etmeyen insanlar, kamera görünce bülbül gibi ötmeye başlıyormuş. bu nedenle bu programlarda yıllar önceki davalar yeniden gündeme gelip itiraflarla birlikte sonuca kavuşabiliyor. polisin yıllardır yapamadığını, 1-2 program sonra itirafla çözebiliyorlar. buradan da bu dünyanın ne kadar sihirli bir gücü olduğunu anlayabiliriz. bu sihri kullanarak istediklerini alıyorlar.
İnsanları da köşelerde sıkıştırarak itiraf alıyorlarmış. ekranın büyülü etkisiyle birlikte o stresle de itiraflar patır patır geliyormuş.
Programlardan konuk da çaldıkları oluyormuş. rekabet olmazsa olmaz zaten. beyaz eşya karşılığında konukları aldıkları bile olmuş.