Kabak mücveri özellikle yaz döneminde çokça aranan yemeklerden biri. Kabak mücveri nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız ayrıntılı tarife göz atabilirsiniz. Kabak mücveri nasıl yapılır? İşte kabak mücveri tarifi haberimizde...
KABAK MÜCVERİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
*3 taze kabak
*1 kuru soğan
*4 kaşık un
*3 yumurta
* ½ çay kaşığı karbonat
* Dereotu
*2 tane yeşil soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvı yağ
KABAK MÜCVERİ YAPILIŞI
Öncelikle kabaklarınızı iyice yıkayıp kabuklarını alacağı şekilde soyun. Daha sonra derin bir kabın içine rendeleyin.
Başka bir kabın için edere otunu, yeşil soğanı ince ince kıyın. Kabakları yeşilliklerin üzerine koyup karıştın. Üzerine yumurtalarınızı kırıp, un ve karbonatı ekleyin. İyice karıştırın. Daha sonra baharatları üzerine döküp tekrar karıştırın.
Kızartma tenceresinde kızdırdığınız yağın üzerine bir köfte kadar aldığınız kabak karışımını dökün. İki tarafını da kızarttıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
*Kabak sulu bir sebzedir. Rendeledikten sonra da suyu artar. Bu yüzden diğer malzemeler ile karıştırmadan önce kabakları avucunuzda sıkıp fazla suyunu almalısınız.
*Kızarttığınız kabakların fazla yağını alması için peçetenin üzerine koyup daha sonra servis edin.
*Hazırladığınız harç kek hamurundan daha sıvı daha çok krep hamuru kıvamında olmalı.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın