Mor renkli sebze ve meyvelerin yararları nelerdir? Hangi hastalıkların tedavisinde bu mor besinler iyi gelir? Ömrü uzatan mor renkli yiyecekler hangileri? Gelin bu mucizevi yiyecekleri birlikte inceleyelim.
UNUTKANLIK VE YAŞLANMAYA KARŞI BİREBİR
Mor renkli besinlerin, yaşlanmayı geciktirdiğini dile getiren Diyetisyen Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, “Meyve ve sebzelere mavi-mor rengi veren pigment, antosiyanindir. Antosiyanin, hücreleri hasar almaktan koruyan kuvvetli bir antioksidandır. Mor renkli meyve ve sebzeler; kalp hastalıkları, felç, kansere karşı korunmada, hafızayı güçlendirme ve yaşlanmayı geciktirmede etkilidir” dedi.
MOR SEBZELER İLE SALATA VEYA SEBZE YEMEĞİ YAPIN
Ramazan ayında sofralara konabilecek mor sebzelerin patlıcan, kırmızı pancar, mor lahana, kırmızı soğan, mor/kırmızı turp olduğunu dile getiren Özger, bu mevsimde tercih edilebilecek mor meyveleri de şöyle listeledi: “Böğürtlen, siyah ahududu, yabanmersini, mor erik, kuru erik, mor&kırmızı&siyah üzüm, vişne, kiraz, kuş üzümü, siyah dut, kuru üzüm.”
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.