Salataların içinde kullanılabileceği gibi tek başına da salata olabilen mor lahana, sofralara nasıl renk katar? İşte mor lahana tarifi sizlerle.
MOR LAHANA TARİFİ
Malzemeler; 1 adet küçük boy mor lahana, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı konserve mısır, 2 adet salatalık turşusu, 2 tutam dereotu, 1 diş sarımsak, 2 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı mayonez, 1 tutam tuz.
Yapılış aşaması; Lahanayı iyice yıkayın ve iri parçalara böldükten sonra mutfak robotundan çekin. Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve kıyılmış lahanaları bu yağda yaklaşık 10 dakika kavurun. Kavurduğunuz lahanayı soğuduktan sonra derin bir kaseye alın ve üstüne sarımsağı rendeleyin. Sonrasında doğranmış salatalık turşusunu, mısırı, doğranmış dereotunu, yoğurt, mayonez ve tuzu da ilave edin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı da koyun. Güzelce karıştırma işleminden sonra ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.