Masterchef Türkiye yarışmasında da yapılan, özellikle et yemekleri için tercih edebileceğiniz mole sosunu, farklı lezzetler tatmak istiyorsanız muhakkak deneyin. İşte tüm detaylarıyla mole sosu...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük beyaz soğan
4 diş sarımsak
1 adet jalapeno biberi
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
2,5 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Soğanı, sarımsağı ve jalapeno biberini kesin. Sıvı yağı kızdırarak soğanları 5 dakika kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve jalapeno biberleri de ekleyip kokusunu çıkana kadar pişirin. Kavurduğunuz karışımın içine toz kırmızı biber, un, kimyon, tarçın ve kekiği ekleyin ve iyice karıştırıp ve yaklaşık 1 dakika daha soteleyin. Ocaktan aldıktan sonra sebze suyunu ilave edin. Homojen bir kıvama elde edene kadar karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde etmek için ezin. Tavayı yeniden ocağa alın ve içine domates salçası , tereyağı, kakao ve tuz ilave edin. Yeniden homojen kıvam elde etmek için karıştırmaya devam edin. Biraz koyu kıvam alana kadar pişirip, et yemeklerinin ya da pilavların yanında sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!