Uzak doğu esintisini sofralarınıza taşıyacak olan Moğol köfte tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun.
MOĞOL KÖFTE
Moğol Köfte için gerekli olan malzemeler:
- Yarım yumurta yumurta
- 1 tatlı kaşığı hoisin sos
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 gr zencefil rendelenmiş
- 150 gr ekmek
- 10 gr taze soğan
- 340 gr kıyma orta yağlı
Moğol köftenin sosu için gerekli olan malzemeler:
- 60 gr su
- 3 yemek kaşığı kahverengi toz şeker
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı hoisin sos
- 2 yemek kaşığı soyalı susam yağı
- 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
- Zencefil
- Kırmızı Pul Biber
Süsleme için:
- 10 gr Susam
- 20 gr taze soğan
Servis Önerisi:
- 150 gr pirinç patlağı
- 300 gr kızarmış sebze
- 360 gr Uzak doğu tarzı pirinç
MOĞOL KÖFTE NASIL YAPILIR?
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Sos içeriklerini bir kaba koyarak çırpın ve kenara alın.
- Köfteleri hazırlanacağınız kaba yumurtayı kırın ve köpürtmeden çırpın.
- Hoisin sosu, soya sosu, zencefil ve sarımsağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Ekmek kırıntılarını ekleyip karıştırın.
- Küçük parçalar halinde kıymayı ekleyin.
- 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar kopararak top haline getirin.
- 18 ila 20 dakika orta raf fansız alt üst ısıtılmış fırında pişirin. Pişirmenin yarısında fırın tepsisinin içinde köfteleri karıştırın.
- Sos içeriğini sos tavasına döküp yüksek orta ateşte hafif koyulaşıncaya kadar 3 ila 4 dakika hafif kaynatın. Köfteleri sosun içine atıp karıştırın.
- Köfteleri sosun içinde 2 ila 3 dakika daha pişirin. Altını kapatınca yeşil soğan ve susamı ilave edin. Yeşil soğanın ve susamın bir kısmını süslemede kullanmak için ayırın.
- Servis önerisi için patlamış pirinç yatağı kullanabilirsiniz. Genelde uzak doğu tarzı pirinç ya da derin yağda kızarmış ancak diri bırakılmış sebze ile servis edebilirsiniz.