Karadeniz denince akla gelenlerden biri de mısır ekmeğidir. Mısır ekmeği tüm Türkiye tarafından sevilerek tüketilen enfes bir ekmektir. Sizin için mısır unu ekmeği tarifini derledik. İşte tavada mısır unu ekmeği tarifi...
MALZEMELER
- 3 su bardak mısır unu
- 3 adet kabak
- 1 su bardak süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Fırınınızı 165 derecede fansız programa ayarlayın. Şeker ve yumurtayı mikser yardımıyla güzelce çırpın. Krema kıvamına geldiğinde sütü ilave ederek tekrar karıştırın. Geniş bir kabın içerisine unu eleyin ve mısır ununu elemeden önce un ile karıştırın. Kabartma tozu ve tuzu un karışımının içerisine ekleyin. Kabaran yumurta ve şekerin üzerine un karışımını ve sodayı ekleyin. Bulamaç haline gelen mısır ekmeği hamurunuza son olarak erimiş tereyağını ekleyin. Derin teflon tavanızı yağlayıp unlayın. Mısır ekmeği hamurunuzu tavaya alıp fırına yerleştirin. 20-25 dakika boyunca pişirin. İşte bu kadar basit, afiyet olsun!