Çat kapı gelen misafirlere ya da okuldan gelen çocuklarınıza lezzetli ikramlar yapmayı düşünüyorsanız bu tarifi denemek isteyeceksiniz.
MISIR UNLU MUFFİN TARİFİ
MALZEMELER:
2 su bardağı mısır unu(280gr),1 su bardağı un(130gr),1,5 çay kaşığı kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat,1,5 çay kaşığı deniz tuzu,1+1/4 su bardağı süt(300ml),1 su bardağı tam yağlı yoğurt(240gr),120 gram margarin,5 yemek kaşığı şeker,2 adet büyük boy yumurta
HAZIRLANIŞI:
Fırınınızı evvelden 220 derecede ısıtın.1,5 su bardağı mısır unuyla, süt, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birleştirin.Geri kalan mısır unuyla sütü ocağa alıp kıvama gelene kadar 5-6 dakika pişirin. Koyulaşıp pişen karışımın içerisine, şeker, yoğurt ve margarini ilave edip güzelce karıştırın.Yumurtaları katmadan önce karışımın sıcaklığının düşmüş olması gerekiyor ki yumurtalar içerisinde hemen pişmesin.Yumurtaları tek tek ekleyin ve karıştırın. Son aşamada kuru karışımı da ilave edip alttan üste, unlar gözden kaybolana dek karıştırın.Önceden ısıtılan fırında 13- 17 dakika arası üstleri altın sarısı olana kadar pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.