Et yemeklerinin yanına en çok tercih edilen yemeklerden birisi püre. Fakat püre dendiğinde en çok akla gelen ise patates püresi. Patates püresi yerine mısır püresini yapmaya ne dersiniz? Oldukça lezzetli olan mısır püresini denediğinizde tekrar tekrar yapmak isteyebilirsiniz. İşte mısır püresi tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
2 bardak mısır ( dondurulmuş veya konserve )
1 su bardağından biraz az süt
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tuz
YAPILIŞI
Öncelikle 2 su bardağı mısırı haşlıyoruz ve yumuşamasını beklerken bir yandan da sütü ısıtmaya başlayın fakat tam kaynatmayın. Yumuşamış mısırları süzün ve bir kaba alın. Isıttığınız sütü mısır unuyla karışıtırın ve mutfak robotundan geçirin. Püre haline gelmeye başladıkça koyulaştını göreceksiniz. Son aşamasında ise zeytinyağı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Dilerseniz hazırladığınız bu püreye baharat, yeşillik gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Et veya tavuğun yanına oldukça yakışacak bu lezzeti muhakkak deneyin. Şimdiden afiyet olsun!