Sevdiklerinizle beraber çayın yayında tüketebileceğiniz enfes bir kurabiyeye ne dersiniz? Sizin için mis gibi kokan tarçınlı misket kurabiye tarifini derledik. İşte detaylar...
MAZLEMELER
- 200 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kaplamak için
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağının üzerine yavaşça pudra şekerini ekleyin ve çırpmaya başlayın. Karışım kremamsı bir kıvam aldıktan sonra üzerine yavaşça ununu ilave etmeye başlayın, bu esnada karıştırma işlemine devam edin. Son olarak üzerine vanilin, tuz ve tarçını ekledikten sonra kurabiye hamurunu kıvam alana kadar yoğurun ve ardından streçle sarıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra kurabiye hamurunuzdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun arasında yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine arılıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika oda sıcaklığından dinlenmeye bırakın.
Ardından kurabiyeler kaplamak için tarçın ve pudra şekerini geniş bir kabın içerisinde karıştırın.Pişen kurabiyelerinizi tarçın ve pudra şekeri karışıma daldırıp her yerine bulanmasını sağlayın. Ağzı kapalı bir kapta oda sıcaklığında 4-5 gün boyunca bayatlamadan saklayabilirsiniz. Tarifimiz bu kadar, şimdiden afiyet olsun…