Sıcak sütlü kek nasıl yapılır? Özellikle çocukların bayılacağı bu lezzet harmanını en kısa ve en pratik şekilde nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte sizlere tarifi...
MALZEMELER
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 g tereyağı
1+1/4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı portakal ya da limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp iyice unlayın. Sütü küçük bir kaba alıp ısıtın. İçine tereyağını koyup eritin. Yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına koyup, 3-4 dakika mikserin yüksek devriyle, karışım köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı koyup karıştırın.
Sıcak süt ve tereyağı karışımını azar azar eklerken bir taraftan da mikserle çırpın. En son un ve kabartma tozunu da ekleyerek kısa bir süre, unu karışıma yedirene kadar karıştırın. Kek kalıbına hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. Kekin içinin pişip pişmediğini kürdan batırıp çıkararak kontrol etmeyi unutmayın. Keki fırından alıp ılınana kadar bekleyin. Ilınınca kekinizi kalıptan çıkarıp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.