Misafir geldiğinde rahat bir şekilde servis edeceğiniz ve sunumuyla mutlu edeceğiniz mini tiramisu kekleri tarifi sizlerle…
MALZEMELER
100 g tereyağı
90 g bitter çikolata
150 g esmer şeker
2 yemek kaşığı filtre kahve veya espresso
3 yemek kaşığı kahve likörü
2 yumurta
100 ml süt
250 g un
1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
MASCARPONE KREMASI
250 g mascarpone peyniri
2 yumurta
4 tatlı kaşığı toz şeker
250 ml krema
ÜZERİ İÇİN
Kakao
NASIL YAPILIR?
Tereyağı, çikolata, şeker ve kahveyi sos tenceresinde ısıtıp eritin. Soğuması için kenara alın. Yumurta ve sütü ekleyip karıştırın. Unu eleyip kalan malzemeyi katın ve karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Mascarpone kreması için yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpın. Mascarpone peynirini ekleyip birkaç dakika daha mikser ile çırpın. Kremayı, ayrı bir kasede katılaşana kadar çırpıp karışıma ekleyin. Ayırdığınız yumurta aklarını da derin bir karıştırma kabında bir tutam tuz ile kabarıp katılaşana kadar çırpıp, mascarponeli kremaya ekleyin. Hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin. Bir sıkma torbasına doldurup soğuyan keklerinizin üzerine sıkın ve kakao serperek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.