Bol malzemeli olan bu çorba tarifini, farklı lezzetler arayanlar ya da doyurucu çorba yapmak isteyenler deneyebilir. Karnabahardan, makarnaya birçok malzeme barındıran bu çorbayı, parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz. İşte detaylar...
MALZEMELER
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
3 dal kereviz sapı
5 adet taze fasulye ya da bakla (arzuya göre)
100 gram karnabahar
1 dal pırasa
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 su bardağı meksika fasulyesi (arzuya göre)
1 su bardağı boncuk makarna
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
SERVİSİ İÇİN
1/4 su bardağı iri rendelenmiş parmesan peyniri
YAPILIŞI
Öncelikle çorbanın içine koyacağınız fasulye, kabak, havuç, patates, kereviz, karnabahar, ve pırasayı güzelce yıkayın ve düdüklü tencerenin içinde koyup iyice yumuşayana kadar pişirin.
Başka yerde makarnaları iyice haşlayın ve süzün. Ardından tencerenin içine yağı koyup, soğanı ince dilim olacak biçimde kesip yağda kavrulmasını bekleyin. Kavurduğunuz soğanların yanına sebzeleri ilave edin ve bir süre karıştırmaya devam edin. Bu sebzelerin üstüne tavuk suyu, makarna ve Meksika fasulyesini koyarak biraz daha pişirin. Sonra çorbanın içine, ayarladığınız baharatları ve fesleğen yapraklarını koyun. Kaynayan çorbayı parmesan peynirleri ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!