Eriğin sezonunda milföyle görsel bir şölen oluşturmaya ne dersiniz? İşte, eriğin muhteşem rengi ve milföyün çıtır tadı ile milföy kasesinde soslu erik tarifi...
MALZEMELER
4 milföy hamuru
SOSU İÇİN
500 g mürdüm eriği
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
NASIL YAPILIR?
Sosu için eriklerin çekirdeklerini temizleyin. Üstüne şekeri döküp kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin. Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı katarak bir taşım daha kaynatıp ocaktan kaldırın. Milföy hamurlarını ince açıp çiçek biçimindeki bir kurabiye kalıbıyla bölün. Yağlanmış muffin kalıplarına hamurları çanak biçiminde koyun ve kabarmaması için tabanlarını çatalla delin. Önceden ayarlanmış ve ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişirin. Çanakların içine erik sosundan koyun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.