Özellikle Karadeniz sofralarından eksik olmayan mıhlama tarifini sizler de merak ediyor ve evlerinizde denemek istiyorsanız püf noktalarına dikkat ederek yapabilirsiniz.
Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı su
- 1 kase çeçil peyniri ya da kaşar peyniri
YAPILIŞI
2 yemek kaşığı tereyağı eriterek tarifimize başlayalım. Erittiğimiz yağa mısır ununu katıp kavuralım. 1 su bardağı suyu ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Peynirleri doğrayalım ve ekleyip karıştırmaya devam edelim. Dilerseniz üzerine biraz daha tereyağ kızdırıp ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
Mıhlama yaparken çeçil ya da kaşar peynirlerin haricinde kolot yada dil peyniri de kullanabilirsiniz. Mısır ununu kavurma aşamasındayken renginin biraz dönmesini beklemelisiniz. Su eklemek yerine süt ekleyebilirsiniz. İsterseniz tereyağını biraz daha fazla koyabilirsiniz. Tuz oranını kullandığınız peynirin tuzuna dikkat ederek ayarlamanız gerekir.
KALORİSİ
1 porsiyon mıhlama yaklaşık olarak 489 kaloridir.