Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden biri olan mıhlama, bazı yörelerde kuymak olarak bilinir. Peki mıhlama kuymak nasıl yapılır? İşte detaylar...
Kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz bu yöresel lezzete misafirleriniz bayılacak.
Mıhlama için gerekli malzemeler:
Tereyağı muhlama (kuymak) için olmazsa olmaz malzemelerin başında gelmektedir.
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı mısır unu
250 gram tel peyniri
Yapılışı:
-Güzel bir mıhlama yapmak için öncelikle hazırladığınız terayağını tavada eritin.
-Terayağı kızma aşamasına gelince mısır ununu ekleyerek kısık ateşte mısır ununu kavurmaya başlayın.
-Farklı bir tencerede süt ve suyu karıştırarak mısır unu ile terayağının üzerine ekleyin, karıştırın.
-Sıra geldi tel peynire... Süt ile mısır unu karışımınızı tel peyniri üzerine ekleyin.
-Peynirin erimesini dikkatlice izleyin eğer peynir erimezse küçük dokunuşlarla peynirin erimesini sağlayın.
-Peynir de eridikten sonra malzemeleri tamamen karıştırın.
-Mıhlamanın hazır olması terayağının üste doğru çıkmasıyla belli olur.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.