Birçok kişinin kabusu olan migren ağrısı ile ilgili en çok merak edilen; migren ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerini sizler için hazırladık. İşte detaylar…
Baş ağrısı toplum arasında en çok yaşanan durumlardan biridir. Ancak migrenle beraber gelen baş ağrısı dayanması oldukça zor bir ağrıdır. Fakat sizin için hazırladığımız migren ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemleriyle, baş ağrılarınızın önüne geçebilirsiniz.
Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, oldukça rahatsız edici olan migren ağrısı için her defasında ilaç kullanmanın doğru olmadığını, bazı doğal yöntemlerle de migren ağrısının önüne geçilebileceğini belirtti. Dr. Oğuzhan Onultan, vücutta ödemi engelleyen, bünyesinde koruyucu maddeler bulundurmaya, meyve sebzelerden destek alarak migren ağrısının önüne geçilebileceğini dile getirdi. Ayrıca Onultan muz, çilek, kereviz, keten tohumu, ıspanak gibi oldukça sağlıklı olan besinlerden tarifler hazırlayarak ve bol su tüketerek migren ağrısının önüne geçilebileceğiniz altını çizdi.
MİGREN AĞRISINA DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Şiddetli baş ağrısı olarak tanımlayabileceğimiz migren ağrısı, günlük yaşam konforunu oldukça kötü etkiliyor. Migren ağrısının beslenme düzeni ile bağlantılı olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, koruyucu katkı maddesi içermeyen migren ataklarını önleyecek doğal tarifleri sizler için hazırladı.
MİGRENİN TETEKLEYİCİSİ ÖDEM
Migren ağrısının aslında önüne geçilebileceğini dile getiren Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, migren atağı sırasında direk ilaca sarılmak yerine, yediklerine ve içtiklerine dikkat ederek bu ağrının önüne geçebileceklerini belirterek, ‘O yüzden yiyip içtiklerimiz çok önemli. Her başımız ağrıdığında ilaca sarılmak yerine bazı gıdalardan sakınarak, diyetler oluşturarak migrenin önüne geçebiliriz. Vücutta oluşan ödem, şişkinlik migreni tetikler. O nedenle ödem yapmayacak gıdaların tüketilmesini öneriyorum’ diye konuştu.
İŞLENMİŞ GIDALARDAN KAÇIN
Sağlıklı beslenmenin baş ağrısı ve beraberinde gelen migren atakları için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken ve düzenli sıvı tüketiminin de ağrıları önlemede oldukça faydaları olduğuna dikkat çeken Dr. Onultan, ‘Paketlenmiş gıdalardan, işlenmiş etten, peynirden, deniz ürününden ve enerji içeceklerinden uzak durun. Sıvı içeriği fazla, magnezyumdan zengin, antioksidan özelliği bulunan yeşillik ağırlıklı beslenin. Baş ağrısının en önemi nedeni sıvı eksikliğidir. Günde 2,2,5 litre su içmeliyiz. Sıcak havalarda yarım litre daha üzerine koyabiliriz’ dedi.
YEDİKLERİNİZİ NOT ALIN
Hazırlanan yiyeceklerin ve tüketilen içeceklerin içeriklerinin migren ağrısını ve alerjiyi tetikleyici tariflere karşı dikkatli olunmasının altını çizerek, ‘Magnezyum oranları yüksek, antioksidan özellikleri var. Vücuttaki bütün damar sistemini rahatlatarak, migreni önlemiş oluyoruz. İçeceklerde koruyucu madde yok, doğal karışımdır. Ispanağın içinde magnezyum bulunuyor.
Baş ağrısını önlemek için magnezyum etkilidir. Hastalara tedavi için de veriyoruz. İlaç yerine doğal yollardan vitamini almak çok daha önemli. Keten tohumunun antioksidan özelliği bulunuyor. Bu özellik kalp ve beyin damarlarının sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Baş ağrısını önlemek için damar sağlığına dikkat etmeliyiz. Sık baş ağrısı çeken kişiler yediklerini not alsın. Böylece hangi gıdanın baş ağrısına neden olduğunu bulabilirler. Böylece o gıdalardan uzak dururlar.’ Şeklinde konuştu.
HER GÜN YENEBİLİR
En az haftada birkaç kez baş ağrısı nöbetleri geçirenlerin tüketebilecekleri içecekleri sıralayan Onultan, ‘Böyle koruyucu madde olmayan doğal içecekleri tüketirseniz hem baş ağrısını önlersiniz hem de her baş ağrınızda ilaçlara bağlı kalmazsınız. Ananas, marul ve kereviz magnezyum ve antioksidan zengini, limon c vitamini etkisi var ve ferahlatır. Salatalık sıvı içerdiği için önemli’ açıklamasında bulundu.
MİGREN AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER