Mide Kanserini Önleyen Yiyecekler

Mide kanserinden korunmak için beslenme listenize bazı yiyecekleri eklemeniz gerekecek. Peki nedir bu besinler? Cevabı haberimizin detaylarında.

04.01.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-15:19) Mide Kanserini Önleyen Yiyecekler

Mide kanserinden korunmak için beslenme listenize bazı yiyecekleri eklemeniz gerekecek. Mide kanserinin belirtileri arasında; hazımsızlık, mide rahatsızlığı, yemek yedikten sonra şişkinlik hissi, hafif bulantı, iştah kaybı ve mide ekşimesi sayılabilir. Bu belirtiler ülser veya gastrit yakınmalarına benzer.

Mide kanserinden korunmanızı sağlayacak beslenme alışkanlıkları;

- Öncelikle kırmızı eti haftada 150-200 gram ile sınırlandırmak gerekir.Daha çok omega-3'den zengin olan somon, ton, tuna, sardalya, uskumru ve hamsi gibi balıklar haftada 3 gün tüketilebilir.

- Mide kanserinden koruyan besinler listesinde sarımsak, kırmızı soğan ve pırası gibi sebzeler gelir. Günde 1 orta boy kırmızı soğan, 2-3 diş sarımsak tüketilebilir. C vitamini de mide kanserinden koruyucudur. C vitamininden zengin su teresi, tatlı sarı-yeşil-kırmızıbiber, brokoli, karnabahar, marul, kivi, çilek, portakal, pişmiş domates ve fasulye diyet içinde olmalıdır. Günde 100 gram tüketilen tatlı biber günlük C vitamini ihtiyacının 2-3 katını sağlar.

- Selenyum mide kanserinden koruyucu mineraldir ve en fazla Brezilya fındığında bulunur. 100 gramı günlük ihtiyacın 27 katını karşılar.

- Probiyotik içeren yoğurt ve kefir de mide kanserine karşı koruyucudur. Bal ise midenin iç yüzünü döşeyen hücreleri hasardan korur.

- İşte diğer gıdalar;istiridye, tuna, tam buğday ekmeği, ay çekirdeği, biftek, tavuk, mantar, kepekli tahıllar, yumurta, peynir ve mantardır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal