Mide Kanserinden Korunmak İçin Bunu Azaltın!

Mide kanseri son zamanlarda yanlış beslenme ve genetik faktörler sebebiyle artması ile beraber uzmanlar uyarılarda bulundu.

10.12.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-12:46)

Prof. Dr. Tezer Kutluk mide kanserinin engellemek adına pek çok öneride bulundu ve pek çok uyarı yaptı. İşte, mide kanserinin önleme…

MİDE KANSERİNDEN NASIL KORUNULUR?

Prof. Dr. Kutluk, “Gıda tercihinde kaloriden uzak durmak gerekiyor. Patates kızartmasında tuz ve yağ etkiliyor. Yasak yok ancak bu gıdaları kontrollü tüketmek lazım. Tuzu kontrol ederseniz yani günde 5 grama düşürülürse mide kanseri sıklığı düşüyor. Lifli gıdalar ve tahıllar yenirse kalın bağırsak kanseri sıklığı azalıyor. Bu yalnızca lifli gıda tüketin başka bir gıda tüketmeyin anlamına gelmiyor. Bunları söylerken pişirme biçimleri de önemli. En doğrusu tencere yemekleri. Kızartma, ateşte pişirme ya da manga yapma sağlıklı pişirme işlemleri değil" şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal