Sofraların olmazsa olmazsa, renk katan, tatlarıyla damakta müthiş bir aroma bırakan mezeler... En sevilen mezelerin başında kabak tarator geliyor. Taratorun her hali bir başka ama kabak tarator bambaşka bir tat ve görsellik sunuyor.
Kabak tarator ve havuç ikilisini kaşık kaşık yiyecek ama bir türlü bitirmek istemeyeceksiniz. İşte karşınızda kabak tarator tarifi...
Malzemeler:
2 adet havuç – (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 adet kabak (rendelenmiş)
4 – 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 – 2 diş sarımsak
½ su bardağı ceviz – iri kıyılmış
4 – 5 dal dereotu
Kabak Tarator Yapılışı
Tavanızı ocağa alın ve ısınmasını bekleyin. Isınan tavanın içine zeytinyağı ve rendelenmiş havucu ekleyip soteleyin. Hafif tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam edin. Havuçlar hafif sotelenip renk aldıktan sonra içerisine rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırmaya devam edin. İçerisine hafif tuz ve karabiber ekleyin.
Bir karıştırma kabına yoğurdu ilave edin. İçerisine sotelediğiniz sebzelerin tamamını ekleyin. Ezilmiş sarımsak, iri kıyılmış ceviz ve ince kıyılmış dereotu ile taratorunuza zenginlik katın. Havuçlu kabak taratorunuzu servis tabaklarına alın ve soğumasını bekleyin. Afiyet olsun...