Hamuru: 4 yemek kaşığı şeker, 100g tereyağı, 1,5 su bardağına yakın un (225g), 1 adet yumurta
İçine: 500g labne yada quark, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü yada 1 paket şekerli vanilin, yarım su bardağı şeker (100g), yarım limon kabuğu rendesi, 2 adet yumurta, 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 5 yemek kaşığı sıvı yağ (50ml), yarım su bardağı krema (100ml), 500g mürdüm eriği
Kırıntıları: 1 su bardağı un, 75g yumuşak tereyağı, yarım su bardağına yakın şeker, 50g file badem
Hazırlanışı: Bir kabın içine hamur malzemelerini koyup yoğurun. Hamurun 26lık kelepçeli pasta kalıbına eliniz ile bastırarak yayın, kenarını 2cm kadar çıkarın. Çatalı tabanına birkaç kez batırıp çıkarın iç harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. İç harcı için bütün malzemeleri bir kapta çırpın.
Erikleri dörde bölerek hamurun üzerine dağıtın. İç harcını pasta kalıbına dökün. Kırıntısı için, file badem hariç, bütün malzemeleri bir kaba alarak kadar yoğurun. File bademi ekleyerek biraz karıştırın sonra kırıntıları iç harcın üzerine dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece alt üst ayarda 70dk kadar pişirin. Pişme tamamlandığında hemen fırından çıkartmayın. Fırını kapatıp kapağını açıp 30dk kadar içinde beklettikten sonra çıkarın. İyice soğumaya bırakın. Buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapın.