Çok lezzetli meyve parçacıklarıyla kendinden bahsettirecek olan bu bisküviyi, siz de evinizde deneyebilirsiniz. Özellikle hazır gıdaların içindeki maddelere güvenmediği için her şeyi evde yapmaya özen gösteren kişiler, bu bisküvi tarifine bayılacak! İşte meyveli bisküvi tarifi...
MALZEMELER
Yarım kg tereyağı
1 su bardağı + 1 kahve fincanı pudra şekeri
1 adet limonun suyu
2 adet yumurta
5 su bardağı un
250 gram meyve şekerlemesi
100 gram kıyılmış antep fıstığı
YAPILIŞI
Önce bir kabın içine tereyağını, pudra şekerini koyun ve mikser ile iyice çırpın. Ardından yumurta ve limon suyunu ekleyin. Sonra tüm malzemeyi koyup, iyice yoğurun. Hamuru silindir haline getirin ve buzdolabına koyun. Bir saat kadar dolapta bekletin. Buzdolabından aldıktan sonra 1 cm kalınlığında kesin ve yağladığınız fırın tepsisine koyun. Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin ve servis edin. Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI
Yuvarlak kesince hamura kalıp ile farklı şekil verebilirsiniz.