Serin sonbahar günlerinde evinizi portakal ve mis gibi kek kokusu sarsın ister misiniz?En pratik ve lezzetli tarifi sizler için bir araya getirdik.
PORTAKALLI KEK TARİFİ
Malzemeler; 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 2 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı pudra şekeri .
Hazırlanışı; 3 tane yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle beraber iyice çırpın. Sonrasında yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ilave edin. Çırpmayı sürdürün.
3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı ilave ederek harca ekleyin. Kıvam alana dek çırpın. Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın. 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişmesini sağlayın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkararak dilimlere ayırın ve ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.