Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Bunları Deneyin

Mevsim geçişlerinde vücudun direnci düşer ve hastalıklara yakalanma riski daha da artar. Ancak bu dönemlerde alınabilecek ufak önlemler vücut direncinin zayıflamasını engeller. Peki, vücut direncini artırmak için ne yapmak gerekir? Mevsim geçişleri nasıl beslenmeliyiz? Detaylar haberimizde…

30.09.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-09:41) Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Bunları Deneyin

Bağışıklığı güçlü tutmak için beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, ‘Mevsim değişikliklerinin bağışıklık sistemi üzerinde etkisini göstermeye başladığı bu aylarda, dengeli beslenip, egzersiz yaparak bağışıklık sistemi kuvvetlendirilebilir. Turunçgiller, C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu grup bağışıklık sisteminizi güçlenmesine yardımcı olacaktır. Güçlü antioksidan içeriğine de sahip olan bu grup serbest radikallerle savaşarak, hücreleri korumaktadır. Portakal, mandalina, limon gibi turunçgiller bu grupta yer almaktadır. Yeşil yapraklı sebzeler lif ve posa bakımından zenginlerdir.

Sindirim sistemi problemlerine de iyi geleceği gibi güçlü bir bağışıklık sistemi oluşmasında da önemli bir yere sahiptir. Ispanak, brokoli, kabak, enginar gibi yeşil yapraklı sebzeler vitamin ve antioksidan içerikleri oldukça yüksektir. Probiyotikler bağırsak florası için faydalı etkilere sahip olan canlı bakteriler bileşimi, bağırsak sistemini destekleyerek hastalık yapan mikroorganizmaların üremesini engelleyebiliyorlar. Zararlı mikroorganizmalardan korunmak ve enfeksiyonları önlemek adına bağırsak sağlığını yoğurt gibi probiyotik içeriği olan besinlerle desteklenmesi gerekmektedir. Sindirim sistemi problemlerine de iyi gelirken bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Yoğurt gibi besinler probiyotik açısından önemli bir yere sahiptir’ dedi.

‘YETERSİZ VE DENGESİZ DİYETLER BAĞIŞIKLIĞIN DÜŞMESİNE NEDEN OLUR’

Somon gibi yağlı balıkların omega-3 yağ asitleri açısından zengin besinler olduğunu belirten Küçük, ‘Bağışıklık sisteminin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olarak bilinen yumurta, tüm esansiyel aminoasitleri içermektedir. Özellikle kahvaltılarınıza yumurtayı ekleyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Sarımsak, çeşitli sülfür bileşikleri, pek çok amino asit, germanyum, selenyum, kalsiyum, bakır, demir, potasyum, magnezyum, çinko gibi mineraller yanında, A, B, C vitaminlerini de içerir. Sarımsak kan sulandırıcı özelliğiyle damar sağlığını korur ve tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Ancak aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin başında zencefil gelmektedir. Yüksek anti-mikrobiyal ve anti-inflamatuar etkilerinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğiyle bilinmektedir. Özellikle taze zencefil bağışıklık sistemini pozitif yönde etkileyen bir besin öğesidir. Yetersiz ve dengesiz uygulanan diyetler de kişinin bağışıklık sisteminin düşmesine sebep olmaktadır’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal