Meryemana dikeni ne işe yarar, tohumu nasıl kullanılır? Sedef hastalığının doğal ilacı olan Meryemana dikeninin faydaları

Meryemana dikeni halk arasında deve dikeni, deve kengeri, uslu kenger, kengel, kangal, akkız, sütlü kengel, şevkülmeryem, mübarek diken, süt dikeni, yabani enginar ve kıbbun gibi isimlerle de bilinmektedir. Pek çok hastalığın bitkisel tedavisinde kullanılan Meryemana dikeninin faydalarını bir araya getirdik.

15.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-16:39)

Meryemana dikeni; sedef hastalığı, hepatit, siroz, karaciğer yağlanması, sarılık ve diğer karaciğer rahatsızlıkları ile baş ağrısı, nevralji, beyin ödemi, varis, seyahat hastalığı (yol tutması), MS, safra kesesi rahatsızlıklarında, mantar zehirlenmelerinde ve alkole bağlı karaciğer hasarında kullanılmaktadır.

İşte Meryemana dikeninin mucizevi faydaları;

- Meryemana dikeni ruhsal hastalıklarda da kullanılmaktadır. 

- Meryemana dikeni idrar söktürücü ve ateş düşürücüdür.

- Meryemana dikeni romatizma ağrılarında kullanılmaktadır.

- Meryemana dikeni yatıştırıcı ve iştah açıcı olarak kullanılmaktadır.

- Meryemana dikeni karaciğeri zararlı ve zehirli maddelerden de büyük oranda temizler.

- Meryemana dikeninin bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi vardır.

Meryemana dikeninin faydaları

Meryemana dikeni tohumu nasıl kullanılır?

Kaynayan bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı meryemana dikeni tohumu ilave edilir sonrasında 5 ile 10 dakika arası demlenmesi beklenir. Meryemana dikeni tohumu çayının aç karnına tüketilmesi oldukça yararlıdır.

Meryemana dikeni neye iyi gelir?

Meryemana dikeninin hikayesi

Rivayete göre, Hz. Meryem, Hz. İsa’yı emzirirken sütü bitkinin üzerine damlamış ve bitkinin yapraklarında beyaz lekeler meydana gelmiştir. Yapraklardaki belirgin beyaz lekeler Hz. Meryem’in masumiyetini hatırlattığı için bu bitkiye bu isim verilmiştir.

YORUM YAZ..
Modal