Mercimek mantısı hem kolay hazırlanışıyla sofralarda yerini sıkça alıyor. Aynı zamanda vejetaryen bir atıştırmalık olan mercimek mantısını bir kere deneyen favori lezzetlerine ekliyor. İşte püf noktalarıyla mercimek mantısı...
Etsiz mercimek mantısı tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Yoğurtlu sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mercimek mantısı nasıl yapılır?
İlk olarak kırmızı mercimeğimi yıkayarak uygun bir tencereye alın ardından üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Sonrasında üzerine bulgur ve baharatları da ilave edip kıvam alana kadar karıştırın. Harç koyulaştıktan sonra parçalar alarak eliniz ile yuvarlayıp top şeklini verin. Uygun bir kasenin içerisinde yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ilave edip çırpın. Salçalı sos için uygun bir tencereye zeytinyağını ekleyin ardından üzerine domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Son aşamada mercimek mantılarının üzerine ilk olarak sarımsaklı yoğurdu peşinden de salçalı sosu gezdirin. Afiyet olsun!