Mercan Köftesi Nasıl Yapılır?

Tavuk eti ve kuyruk yağı ile hazırlanan mercan kebabının lezzetine bayılacaksınız! Peki, mercan kebabı nasıl yapılır? Mercan kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar hareimizde...

08.02.2021-16:45 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-16:45) Mercan Köftesi Nasıl Yapılır?

Yöreden yöreye farklılık gösteren mercan köftesi tarifini sizin için derledik. Hem lezzetli hem de pratik bir tarif olan mercan köftesi tarifini sizin için derledik. İşte mercan köftesi için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

MALZEMELER

·         100 gram kuyruk yağı (çekilmiş)

·         500 gram tavuk kıyması

·         1 adet kuru soğan

·         1 adet kapya biber

·         3 yemek kaşığı galeta unu

·         Kekik

·         Kimyon

·         Toz biber

·         Karabiber

·         Tuz

Kızartmak için:

·         Sıvıyağ

NASIL YAPILIR?

İlk olarak soğan ve kapya biberi doğrayın ve rondodan geçirin. Büyük bir kabın içerisine önce tavuk kıymasını daha sonra soğan ve biberi ekleyerek yoğurma işlemine başlayın. Ardından sıvıyağ hariç geri kalan tüm malzemeleri ilave ederek yoğurun. Güzel bir kıvam elde edebilmek için, en az 10 dakika yoğurun. Harcınız kıvam aldığı zaman ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve köfte şekli verin.

Geniş bir tavanın içerisine sıvıyağı ekleyerek kızdırın. Yağ kızdıktan sonra köfteleri içerisine atarak önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak yağının çekmesi için bekletin. Mercan kebabını yeşillikler sunabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal