Oldukça kolay yapılışı olan mendiantı evde kendi imkanlarınız ile yapabilirsiniz. İşte mendiant tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
250 gram bitter çikolata
1 avuç kuru meyve karışımı
1 avuç kuruyemiş karışımı
YAPILIŞI
Öncelikle çikolatayı gelişigüzel bölün ve benmari usulü eritmeye başlayın. Çikolatayı eritirken eğer ısı ölçeriniz var ise ısısını ölçün ve 45 dereceyi aşmamasına özen gösterin.
Kullanacağınız kuruyemişleri ve kuru meyveleri olabildiğince eşit şekilde kesin. Küçük taneli olan kuruyemişleri kesmenize gerek yok. Erittiğiniz çikolatayı bir sıkma torbasına koyun ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye bir ceviz boyutunda, ince bir disk oluşturacak şekilde sıkın.
Çikolatalar donmadan ayarladığınız kuru meyve ve kuruyemişleri üzerine serpiştirin. Oda ısısında en az 1 saat kadar bekletin. Ardından mandiant servis için hazır, afiyet olsun...