MAYIS AYI SEBZELERİ: Kuşkonmaz, enginar, taze bakla, bezelye, barbunya, arpacık soğan, taze sarımsak, madımak, semizotu, deniz börülcesi, ebegümeci, hindiba, ısırgan
MAYIS AYI MEYVELERİ: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut
KUŞKONMAZ
Kuşkonmaz K vitamini, folik asit, C vitamini ve A vitamini bakımından oldukça zengin bir sebzedir Bunun yanı sıra içeriğinde B1, B2, B3 ve B6 B vitaminleri bulunur. Lif, manganez, bakır, fosfor, potasyum ve protein için en iyi kaynaklardan biridir.
İçeriğinde yüksek miktarda bulunan folat, sağlıklı bir kardiyovasküler sistem için olmazsa olmazdır. Folat seviyesi düşük olduğunda kalp problemleri tehlikesi de önemli ölçüde yükselir.
NASIL TÜKETMELİ?
Kuşkonmazın 1 tanesi yalnızca 6-7 kalori. Izgara şeklinde salatalarıma katabilir, soyup çiğ bir şekilde ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Kuşkonmaz ayrıca et yemekleri ile beraber de çok iyi gider, kalp hastalığınız varsa ve et yemekten tedirgin oluyorsanız ikisini beraber tüketebilirsiniz.
ERİK
Erikte bulunan güçlü antioksidan bileşenler hücreleri serbest radikallerin verdiği hasara karşı çok iyi koruyor. Antioksidan bileşenleri ile vücudu koruyan ve yüksek seviyede C vitamini barındıran erik hastalıklara karşı direncimizi yükseltiyor. Erik bunun yanı sıra A, K ve B grubu vitaminleri ve sağlık için faydalı birçok mineral de barındırıyor.
NASIL TÜKETMELİ?
Ara öğünlerde 1 porsiyon meyve yemektense 10-15 tane erik yiyebilirsiniz. Ancak eğer eriği tuzla birlikte yiyorsanız bol su içmeyi unutmamalısınız.
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.