Damaklarda keskin bir tat oluşturan limon içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde tam bir şifa deposudur. Bu şifa deposunu tüketmenin en güzel yolu da şüphesiz beş çayında yiyebileceğiniz enfes kurabiyelerdir. Limon kremalı kurabiye tarifine bayılacaksınız! Sizin için limon kremalı kurabiya tarifinin yapılışını derledik. İşte detaylar...
MALZEMELER
Hamur için:
- 1 çay bardağı tozşeker
- Yarım çay bardağı su
- 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı pudraşekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- Aldığı kadar un
- Üzerine: 1 adet yumurtanın akı
- 1 çorba kaşığı susam
Limon kreması için:
- 3 çorba kaşığı un
- Bir buçuk su bardağı su
- 3 adet yumurta
- Bir buçuk limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 9 çorba kaşığı tozşeker
NASIL YAPILIR?
Kurabiyemizin hamuru için tozşeker ile suyu bir derin bir tencerede tencere de 3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarısı, vanilya ve 1 su bardağı unu derin bir kaba alıp, üzerine soğumuş şekerli suyu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Kenarı tırtıklı, yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisinin üzerine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Limon kreması için un, su, tozşeker, yumurta ve limon suyunu tencereye alıp güzelce çırpın. Ardından rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. 1 adet bisküvinin üzerine limonlu krema, tekrar bisküvi üzerine krema ve tekrar bisküvi koyun. Bisküvi ve krema bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Üzerini dilimlenmiş limon ile süsleyerek servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…