Yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullanılan maydanozun çayı da çok faydalı bir içecektir. Ödem attırıcı özelliği bulunan maydanoz çayı, mide şişliğine de iyi gelir. Sofraların vazgeçilmezi maydanozun faydaları saymakla bitmez. Birçok kişinin tükettiği ödem atıcı çaylar listesinde en ön sıra maydanoz çayı gelir. İşte maydanoz çayının saymakla bitmeyen faydaları…
Maydanoz çayının faydaları
Mayısdanoz çayının idrar sökücü özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır. Şişkinliğe iyi gelir. Madanoz çayı C vitamini deposudur. Soğuk algınlığında da sıklıkla tüketilmelidir. Maydanoz çayının sakinleştirici etkisi de bulunur. Cilt sorunlarına karşı da kullanılan maydanoz çayı; akne, sivilce ve döküntü gibi hastalıklara iyi gelir.
Maydanoz çayı nasıl demlenir?
Maydanoz yapraklarını bir demliğin içine koyarak üzerine su ekleyin. Daha sonra suyu kaynatın. Kaynayan suyla birlikte maydanoz yapraklarını 4-5 dakika demlendirmek gerekir. Demleme işleminin ardından maydanoz yapraklarını süzdükten sonra çay tüketime hazır hale gelir.
Diğer faydalı bitkisel çaylar
Yeşil çay, faydalı içeceklerden biridir. Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, sindirim sistemini düzenler. Her gün düzenli olarak 1 bardak yeşil çay içmek vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Bir fincan suyu kaynatıp içerisine yeşil çay yapraklarını atın. 10 dakika kadar yeşil çay yapraklarını demlendirin. Demlenme işleminin ardından yaprakları süzerek yeşil çayı tüketebilirsiniz.
Ekinezya çayı da yararlı içecekler arasındadır. Ekinezya bağışık sistemini güçlendiren bir bitkidir. Ekinezya çayı vücuttaki iltihapları söker, şişlik ve ödemi atar. 4 tatlı kaşığı ekinezyayı 1 litre kaynayan suya ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra ekinezya çayı tüketime hazır hale gelecektir.
Rezene çayı da faydalı ürünler arasındadır. Rezene çayı depresyona ve strese karşı birebirdir. Bağışıklığı güçlendiren rezene çayı, sindirim sistemini düzenler. Rezene çayı tokluk hissi verdiği için zayıflamada da kullanılır. Bir bardak suya 2 çay kaşığı dövülmüş rezene tohumu eklenir. Suyu kaynattıktan sonra 5 dakika demlendirin. Demlenme süresinin ardından çay tüketime hazır hale gelir.