Aniden gelen misafirleriniz için pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu poğaçayı hemen denemek isteyeceksiniz. Peki, mayasız yumuşacıjk poğaça nasıl yapılır? İşte mayasız yumuşacık tarifi..
MAYASIZ POĞAÇA
Malzemeler:
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1. 5 tatlı kaşığı toz şeker
-4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
-1. 5 paket kabartma tozu
İçi için:
-1 kase ufaltılmış beyaz peynir
-Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
-1 yumurtanın sarısı
-Çörek otu, susam
Hazırlanışı
-Hamur yoğurduğunuz kaba un hariç tüm malzemeyi koyun.
-Sonrasnda azar azar unu kontrollü bir biçimde ekleyin.
-Hamuru yoğurup üstünü streç film ile kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
-Bu esnda iç harcı için maydanozları ince ince kıyın.
-Peyniri ufalayıp maydanozla harmanlayın.
-Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde bezeler kopartıp el ile açalım, içerisine harçtan koyup yarım -ay gibi kapatın.
-Kapattığınız kısıma çatalla bastırarak çizikler atın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpiştirin.
-190 derece fırında 25 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.