Mavi Vatan Ona Emanet! Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir Anadolu Amfibi Hücum Gemisini Özelliklerini anlattı

CNNTürk’te yayınlanan Akıl Çemberi programına Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuk oldu. Amfibi Hücum Gemisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamanın detayları haberimizde.

18.12.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-12:42)

CNNTürk'te Başak Şengül’ün sunmuş olduğu Akıl Çemberi programına güvenlik uzmanı Mete Yarar ile birlikte Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuk oldu. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Anadolu Amfibi hucum gemisi ile ilgili olarak pek çok açıklamada bulundu.

TÜM DÜNYA GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Anadolu Amfibi hücum gemisi ile ilgili detayları canlı yayında aktardı.2020 yılında tamamlanması beklenen fakat koronavirüs sebebi ile gecikmeye uğrayan projeye ilişkin detayları aktardı. İsmail Demir , üzerinde çalıştıkları projenin birçok ülke tarafından yakından takip edildiğini ve kendilerine ortaklık teklifi geldiğini aktardı. Projenin başlangıç aşamasında üzerinde uçak gemisi prensibi ile yola çıktıklarını anlatan İsmail Demir, F-35'te yaşanmış olan sorunlar sonrasında projede değişime gittiklerini ve üzerinde helikopter ve İHA ve SİHA'ların kalkabileceği bir modele dönüştürmüş olduklarını ve bununla ilgili olarak çalışmaları sürdürdüklerini anlattı. İHA ve SİHA'larda da bu proje çerçevesinde değişikliğe gittiklerini de ifade etti.



ANADOLU AMFİBİ HÜCUM GEMİSİ

Savunma Ve Sanayi Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden Anadolu Amfibi Hücum Gemisi’ni anlattıkları açıklamaya göre: Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi; Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekât alanlarında ve gerekli olduğu durumlarda Hint Okyanusu (Arap Yarımadasının kuzeyi, Hindistan'ın batısı) ile Atlantik Okyanusu (Avrupa'nın batısı, Afrika'nın kuzeybatısı)'nda kullanılabilecektir. Çok amaçlı olarak geliştirilen Amfibi Hücum Gemisi TCG ANADOLU, 1 Amfibi tabur ile gerekli olan muharebe ve destek araçlarını ana üs desteğine ihtiyaç duyulmadan kriz bölgelerine taşıyabilecek, havuzunda taşımış olduğu çıkarma araçları yardımı ile çıkarma operasyonlarına katkı sağlayabilecek. Envanterdeki en ağır NATO helikopterleri ile dönebilen rotorlu Osprey hava araçlarının ise gece ve gündüz operasyon yapmasına imkan sağlayacak bir uçuş güvertesine sahip olacaktır. Ayrıca, F-35B gibi dikey iniş ile kısa mesafede kalkış yapabilecek taktik uçaklarında konuşlanabileceği TCG ANADOLU ile Türkiye Cumhuriyeti bölgesel güç aktarım yeteneğini, orta ölçekli küresel güç aktarımına dönüştürebilecek. TCG ANADOLU, ameliyathane, röntgen cihazları, diş tedavi üniteleri ile yoğun bakım ve enfeksiyon odaları dahil olmak üzere en az 30 yatak kapasitesine sahip olan bir revir/hastaneyi içinde barındıracak ve insani yardım operasyonlarında Hastane Gemisi olarak görev alabilecektir. Tam yüklü deplasmanda 27,436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyunda inşa edilmesi hedeflenen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG ANADOLU, Silahlı Kuvvetlerimizin envanterinde şimdiye kadar yer almış olan en büyük deniz platformu olacaktır.

YORUM YAZ..
Modal