Ekranların sevilen yemek ve yarışma programı MasterChef’in yeni bölümünde şefler yarışmacılardan bir İtalyan tatlısı olan tiramisu yapmalarını istedi. Eleme turunda yapılması istenen tatlıyı en başarılı şekilde hazırlayan yarışmacı Alina olurken tiramisunun malzemeleri ve tarifi de merak konusu oldu. Peki MasterChef tiramisu nasıl yapılır, malzemeler neler?
Tiramisu nedir?
Tabakta sunulan lezzetli bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, kahve ve kakao aromalarının muhteşem uyumuyla dikkat çekiyor. Genellikle mascarpone peyniri, yumurta, şeker, kahve, ve sütlü kek parçalarının katmanlar halinde bir araya getirilmesiyle yapılır. Tiramisu, adını "canlandırıcı" veya "güçlendirici" anlamına gelen İtalyanca "tirami su"dan alır, bu da tatlıyı yiyenleri lezzetiyle canlandırdığı düşünülen bir isimdir.
MasterChef tiramisu tarifi
Lezzetli bir İtalyan tatlısı olan tiramisu için gerekli malzemeler şunlardır:
Malzemeler:
250 gram mascarpone peyniri
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
100 gram toz şeker
1 paket vanilya özütü veya vanilin
1,5 su bardağı kadar kahve (espresso kahve tercih edilir)
2 yemek kaşığı toz kakao
1 paket kadar kadar sütlü kek parçaları (ladyfinger ya da pandispanya keki)
1 çimdik kadar tuz
2 yemek kaşığı kadar likör (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Mascarpone karışımı hazırlama:
Derin bir kaseye mascarpone peynirini alın.
Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Vanilya özütü veya vanilini ekleyin.
Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ekleyerek ayrı bir kapta köpürene kadar çırpın.
Yumurta sarısı karışımını mascarpone peyniri ile iyice karıştırın.
Son olarak, yumurta beyazlarını yavaşça karışıma ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Karışımın hafif ve kremsi olmasına dikkat edin.
Kahve karışımını hazırlama:
Espresso kahveyi (veya normal kahve) bir kaba alın.
İsteğe bağlı olarak likör ekleyebilirsiniz.
Tiramisu katmanlarını oluşturma:
Bir dikdörtgen veya kare cam bir kap veya servis tabağı kullanın.
İlk katman için sütlü kek parçalarını kahve karışımına batırın ve tabana yerleştirin.
Üzerine mascarpone karışımından bir kat sürün.
Bir kat toz kakao serpin.
Bu işlemi tekrarlayarak tüm malzemeler bitene kadar katmanları oluşturun. Son katman kakao ile üzerini kaplayın.
Dinlendirme ve servis:
Hazırladığınız tiramisuyu buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Böylece tatlı katmanları iyice birbirine geçer ve lezzetleri oturur.
Servis yapmadan önce üzerine bir miktar daha kakao serpebilirsiniz.
Dilimleyerek soğuk olarak servis edin ve afiyetle yiyin!