Hamur ve kıymanın buluşması ile ortaya çıkan mantı, kuşkusuz her mutfağın vazgeçilmezidir. Hamur, kıyma ve yoğurdun muhteşem buluşması ile ortaya çıkan mantı nasıl yapılır? Mantı nasıl pişirilir? İşte tüm bu soruların cevabı...
Mantı konusu açılınca şüphesi akla Kayseri mantısı gelmektedir. Mantının ünü sadece Kayseri ile sınırlı kalmamış ve tüm Türkiye’ye hatta dünyaya yayılmıştır.
MANTI TARİFİ
3 su bardağı un
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yarım bardak su
Mantının İçi İçin
200 gram kıyma
1 adet soğan
Pul biber
Tuz
MANTI NASIL HAZIRLANIYOR?
Öncelikle hamur yoğurmanız gerekecektir. Hamuru biraz sert hazırlamanız gerekiyor. Ele yapışmaması lazımdır. Sonrasında iç harcı hazırlayın. Soğanı, kıymayı, tuz ve pul biberle beraber tavada sotelemeye başlayın. Piştikten sonra hamurunu açmaya başlatın. Sonrasında hamuru açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Pişen kıymayı bu karelere koyarak katlayın. Sonrasında 10-15 dakikalık yağ ve tuzlu suda kaynatın. Sonrasında lezzetli mantınız hazır.