Mantarlı pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Püf noktalarıyla mantarlı pilav tarifi

Pilav Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarının başında geliyor. Herkesin severek tükettiği pilavı hiç mantarlı yediniz mi? İddia ediyoruz bu lezzetin tadı damağınızda kalacak. Klasik pilavın dışına çıkmış olan bu tarif sofralarınızı süsleyecek. Yapımı oldukça kolay bu mantarlı pilav ile hem görsel bir şölen yaratabilir hem de sağlıklı bir yemeğin tadına varabilirsiniz.

05.03.2022-15:53 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-16:02)

Sofralarında çeşitlilik isteyenlerin bir süredir arattığı ‘Mantarlı pilav nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını en lezzetli mantarlı pilav tarifini sizlerle paylaşarak cevapladık. İşte detaylar… 

Mantarlı pilav lezzetine bayılacağınız ve normal pilav pişirir gibi pişireceğiniz basit bir yemek! Farklı bir lezzet arayışındaysanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz! İşte mantarlı pilav için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…

Özel tarifiyle mantarlı pilav 

Mantarlı pilav için gerekli olan malzemeler:

- 270 gr mantar

- Yarım demet maydanoz

- Yarım çay kaşığı tuz

- 1 adet kuru soğan

- 2 su bardağı pirinç

- 2 yemek kaşığı kapari

- 3 su bardağı sıcak su

- 4 yemek kaşığı tereyağı

- 7 ila 8 adet kurutulmuş domates

mantarlı pilav tarifi

İlk olarak soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Mantarları peçete yardımı ile güzel bir şekilde temizleyip doğrayın. Ardından ocağınızın altını açın ve pilav tenceresinin içerisinde tereyağını eritin., Doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşince içerisine mantarları ekleyin. Yıkayıp kenara aldığınız pirinci süzün ve tencereye ekleyin, tüm malzemelerle birlikte kısık ateşte kavurun. Kavrulan pilava tuz serpiştin, bir iki kez karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin. Önce harlı daha sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Pilavınız dinlendikten sonra kapağını açın ve servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun. 

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal