Enfes mantar tadıyla yapılan fırın makarnanın tadı damağınızda kalacak. Üstelik her yiyen bu tarife hayran olacak. Mantarlı fırın makarna nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla mantarlı fırın makarna...
MALZEMELER
Mantarlı sos için:
300 gram mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/4 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt(400 ml)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Makarna için:
1 paket burgu makarna(500 g)
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Öncelikle mantarları kuru bir bez yardımıyla güzelce temizleyin ve orta kalınlıkta dilimlere bölün. Bu arada burgu makarnayı kaynattığınız tuzlu su içine koyup 8 dakika kadar pişirin. Haşlanınce altını kapatıp ve güzelce suyunu süzün. Makarnayı haşlarken bir yandan da sosu hazırlamaya başlayın. Mantarları ve ince biçimde kıydığınız sarımsakları bir tavaya koyup zeytinyağı ile soteleyin. Suyunu çekince üstüne tereyağı ekleyin ve pişirmeye devam edin. 2-3 dakika sonrasında üstüne unu ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışım topaklanırsa korkmayın, topaklanması normaldir. Unla kavurduktan sonra yavaşça süt ekleyin.
Arada karıştırın ve sosun yoğunlaştığını göreceksiniz. Tuzunu ve karabiberini ilave edin ve ocaktan alın. 30x30 ebatlarda bir borcam içinde mantarlı sos ve makarnayı karıştırın ve eşitçe yayın. Rendelediğiniz kaşar peyniri üzerine eşit bir biçimde yayın, ardından önceden ısıttığınız 180 derecelik fanlı fırında 15 dakika, yalnızca ızgara modunda da 7-8 dakika pişirin. Fırından alınca 5 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...