Uzmanlar her mantarın tüketmemek gerektiği ile ilgili sıklıkla açıklamalarda bulunuyor. Peki mantar zehirlenmesi nasıl gerçekleşir? Mantar zehirlemesi durumunda neler yapılmalıdır? sorularının yanıtlarını öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz.
BU BELİRTİLERE DİKKAT
Bulantı ve kusma, tansiyon düşüklüğü, nabızda artış, yüz ve boyunda kızarma ve terleme gibi belirtiler mantarda bulunan zehirli maddenin özelliğine göre değişebiliyor. Bu semptomları 2 saat içinde üreten mantarlar olduğu gibi belirtilerin 6 saat sonra görüldüğü mantar türleri de vardır. Ancak belirtilerin 6 saat sonra görüldüğü mantar türleri daha tehlikeli olabiliyor. Belitilerin 2 saat içinde ortaya çıktığı zehirlenmelerde ölüm riski çok daha az.
İLK FIRSATTA BOL SU İÇİRİLMELİ
Zehirlenen kişide fazla miktarda su kaybı oluşur.Mantarın içerdiği toksinin atılması için kişi ilk fırsatta bol su içirilerek kusturulması gerekiyor.Zehirlenen kişi vakit kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Tüketilen mantarla ilgili doktora verilecek bilgi tedavide çok önemli olmaktadır.Eğer tüketilen mantardan bir örnek var ise doktora gösterilmelidir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.