Mantarlara her mevsim ulaşabilmek için konserve yöntemini kullanabilirsiniz. İşte, mantar konservesi tarifi...
MALZEMELER
1 kg mantar
Yarım limonun suyu
Tuz
Su
NASIL YAPILIR?
Mantarları temizleyin ve büyük olanları ikiye ayırın. Limonlu suda 5-6 dakika haşlayıp kavanozlara koyun. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz yerleştirerek kavanozun üstünde bir parmak boşluk kalacak biçimde üstüne sıcak su katın. Bir bıçağı birkaç defa mantarlarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun ağzını kurulayıp kapağını örtün ve güzelce sıkıştırın. Büyük bir tencerenin 2/3’ünü suyla doldurup, kavanozların kapakları aşağıda kalacak biçimde tencereye koyun ve 1 saat kaynatın. Tencereden aldıktan sonra tekrardan kapakları altta kalacak biçimde soğumaya bırakın. Serin bir alanda muhafaza ediniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.