Özellikle de yemeklerde mantardan vazgeçmeyenlerin ilk tercihi. Bu leziz çorbayı hem yazın hem kışın tüketebilirsiniz. Kremalı Mantar çorbasını ister kremalı isterseniz sütle de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 küçük soğan
-1 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı un
-250 gram mantar / küçük küçük doğranmış
-3 ,5 su bardağı su
-1 paket krema / 200 ml
-1 tatlı kaşığı tuz
-yarım çay kaşığı karabiber
-Arzuya bağlı küçük doğranmış maydonoz
YAPILIŞI
Bir tencereye tereyağı içinde küp küp doğranmış soğan ve sarımsak hafif pembeleşene kadar soteleyin mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurun. Ateşi kısıp mantarlara un ilave edip ve kavurun. Yavaş yavaş suyu ilave etmeye başlayın ve devamlı karıştırın topak kalmasın. İstediğiniz kıvama gelince 5-6 dakika pişirin. Kremayı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin karabiber tuz ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın kapatın. Arzuya bağlı küçük doğranmış maydonoz veya dereotu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun