Krema ve çorba arasındaki lezzet ilişkisinin antik döneme kadar uzandığı bilinmektedir. Kremalı mantar, Amerika’da Fransızların beşamel, İtalyanların Salsa Colla sosu gibi ünlüdür ve “Amerika’nın beşameli” olarak tanımlanmaktadır.
Krema ve mantarın uyumu mantar çorbalarının çok sevilmesini sağlar. Krema kullanmadan hazırlayabileceğiniz mantar çorbası olsa da genellikle kremalı versiyonu tercih edilir. Biz de sizin için lezzetli bir mantar çorbası tarifiyle buradayız.
Bu tarifte sıvı kremaya yer vermedik ancak dilerseniz tarifi pişirdikten sonra içerisine biraz sıvı krema da ekleyebilirsiniz.
Yoğun kıvamıyla mantar çorbası nasıl hazırlanır? Mantar çorbası tarifi nasıldır? Mantar çorbası nasıl pişirilir? Kremalı mantar çorbası nasıl hazırlanır?
Mantar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
• Mantar çorbası için gerekli malzeme listesi şu şekildedir:
• Yarım kilogram kültür mantarı
• Yarım litre süt
• 3 yemek kaşığı un
• 3 su bardağı su/et suyu/tavuk suyu
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yarım limon suyu
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Dereotu
Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Malzemeleri gördükten sonra mantar çorbası nasıl hazırlanır diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Mantar çorbası tarifinin hazırlanışı için ilk olarak mantarları yıkayarak başlıyoruz.
Mantarlarınız çok topraklı olabilir, yıkamadan önce peçete yardımıyla toprağını ve kirini ayıklamaya çalışın, ardından mantarlara zarar vermeyecek şekilde yıkayın.
Yıkadığınız yarım kilo mantarı küp küp doğrayarak derin bir kaba alın.
Bu kaba yarım limonun suyunu ve mantarların boyunu geçecek kadar su ekleyip mantarları bu suyun içinde bir süre haşlayın.
Bir yandan mantarlar haşlanırken bir yandan da yeni bir tencerede tarife devam etmenin zamanı geldi. Mantarlar haşlandıktan sonra suyunu süzün ve biraz soğumaya bırakın.
Yine geniş veya derin bir tencere tercih edebilirsiniz.
2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı tavaya alarak eritmeye başlayın. İkisini biraz kızdırdıktan sonra 3 yemek kaşığı unu da ekleyerek bu üçünü bir süre kavurun.
Unun renginin hafifçe kahverengileşmesi ve kokusunun çıkmasının ardından sütü yavaş yavaş üzerine eklemeye başlayın.
Kremanın topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırmalısınız.
Kremayı sürekli karıştırarak pişirdikten sonra sıra geldi suyu eklemeye. Normal su yerine et suyu ya da tavuk suyu kullanmanız çorbaya ekstra bir lezzet katacaktır. Kullanmak istemiyorsanız su da işinizi görecektir.
3 su bardağı suyu kremaya dökün ve karıştırmaya devam edin. Ardından tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Haşlanmış ve artık suları süzülmüş mantarları çorbaya eklemenin zamanı geldi.
Mantarları da çorbaya ekledikten sonra iyice pişene kadar güzelce karıştırın, piştikten sonra altını kısarak 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin.
Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını da kapatarak dinlendirin.
Mantar çorbası nasıl hazırlanır sorunuzun cevabı bu şekilde. Bu aşamada mantar çorbası artık servise hazırdır.
Üzeri için ince kıyılmış bir tutam dereotu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.