Kış ayı, kış ayı meyveleri, şifa deposu mandalina, mandalina, mandalinanın zararları fotoğraf galerimizde
Özellikle kış aylarında sıkça tüketilen şifa deposu mandalina hakkında, uzmanlardan herkesi korkutan açıklama geldi.
işte herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı...
Mandalinayı çekirdeğiyle beraber tüketmenin zararları nelerdir?
C vitamini deposu olan mandalina bağışıklık sistemini güçlendirmekten kanser riskini düşürmeye, iştah kontrolünü sağlamaktan yüksek kan basıncını önlemeye kadar sağlığımız üzerinde pek çok önemli faydalar sağlıyor.
Bu nedenle mandalinayı fazlaca tüketmek sağlık açısından büyük önem taşımaktadır.
Fakat mandalinanın faydalarından en etkili şekilde faydalanmak için bazı kurallara dikkat etmemiz gerekiyor.
Beslenme ve diyet uzmanı müzeyyen çelik, mandalina tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.
Mandalina reçeli tarifi, nasıl yapılır?
Dilimli mandalina reçeli, kabuklu mandalina reçeli, kabuksuz mandalina reçeli tarifi, mandalina reçeli tarifi nefis, yeşil mandalina reçeli konuları ile ilgili detaylar galerimizde...
Çekirdeksiz türleri de bulunan mandalinayı tüketirken çekirdeklerinin mutlaka çıkarılması gerekiyor. çünkü çekirdeği apandisit organının tıkanmasına yol açıyor.
Kış aylarının minik ve bir o kadar da lezzetli meyvesi mandalinayı reçel olarak denediniz mi? eğer denemek isterseniz size bir sır verebilirim gerçekten çok lezzetli.
Yazımızda mandalina reçeli tarifi reçetesini sizin için hazırladık.
Malzemeler
2 su bardağı su, yarım limon suyu, isteğe göre çubuk tarçın
8 adet orta boy mandalina, 2 su bardağı toz şeker,
Mandalinalar beyaz ipliklerine kadar ayıklanır ve dilim dilim ayrılır. su ve toz şeker ocakta kaynatılmaya bırakılır. şerbet koyulaşmaya başladığı zaman içerisine mandalina dilimleri eklenir.
Ocaktan almadan önce içerisine limon sıkılıp 5 dakika daha kaynatılır. hazırlanan reçel sıcak sıcak kavanozlara konulur ve ağzı kapatılır.